Norme legale pentru frecventarea creșelor la parter/etaj

Conform legislației în vigoare, copiii cu vârsta de până la 2 ani împliniți pot frecventa doar creșe situate la parterul clădirii (vezi Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1.456 din 25 august 2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, Anexa 1, Norme de igienă, cap. II, art. 21).

În cazul în care optați la înscriere pentru o creșă situată la etajul clădirii, chiar dacă copilul dvs. este admis la respectiva creșă, intrarea în colectivitate se va putea face doar după împlinirea vârstei de 2 ani. Așadar, vă rugăm ca atunci când alegeți creșa să luați în calcul și acest lucru.

Exemplu:

Copilul va avea 1 an și 10 luni în septembrie 2021 când va începe anul școlar 2021-2022. Dacă creșa pe care ați ales-o și unde copilul a fost admis nu are decât etaj, copilul va avea rezervat locul la creșă, dar va putea începe să frecventeze creșa doar după ce va avea 2 ani împliniți. Alternativa este să alegeți acum, la înscriere, o creșă cu locuri la parter, iar astfel va putea frecventa creșa încă din septembrie.